Zondag op Na Fir Bolg werd traditiegetrouw ingezet door de kraakheldere Harmonie van Vorselaar.In de Pub James' Place werd de spits afgebeten door Daithi Rua met enkele nummers samen met de volgende groep, Moragh.

Het dynamisme van deze Kempense, Ierse folkshow werkte heel aanstekelijk bij het enthousiaste publiek.  Moodcollector moest niet onder doen en zette de Pub verder in brand.  Als laatste groep in de Pub mocht Crumb het festival afsluiten.

Op het hoofdpodium stelde Kris De Bruyne zijn nieuwste CD voor. Daar reageerde het publiek eerder lauw op,  tot hij als afsluiter van zijn optreden één van zijn klassiekers speelde (Amsterdam).  Het had heel wat moeite en geduld gekost om de volgende band naar Vorselaar te krijgen, maar het loonde moeite. De Oysterband, al sinds 1976 op tour in meer dan 35 landen, had het publiek vanaf het eerste nummer op hun hand.

Raymond Van Het Groenewoud : het absolute hoogtepunt van Na Fir Bolg 2012. Hij zette de grote tent voor de laatste keer dit jaar in vuur en vlam met tal van zijn klassiekers (Meisjes, ...).

Alles bij elkaar mogen de organisatoren supertevreden terugkijken op een uiterst geslaagd Na Fir Bolg 2012. Uitkijken naar volgend jaar.

Redactie en foto's Frans Geens / Nnieuws